Scott Lang. Biografi Ant-Man kedua

Anonim

Scott Lang adalah seorang superhero yang terkenal di dunia Marvel. Untuk masa yang lama, dia bukan watak yang sangat popular di CIS, tetapi filem "Ant-Man" pada 2015 radikal mengubah segala-galanya. Sekarang, banyak penonton yang disambung oleh seorang superhero lucu yang boleh mengecilkan saiz ingin mengetahui lebih lanjut mengenai watak ini. Artikel ini dicipta untuk membantu orang-orang sedemikian memuaskan kelaparan mereka untuk maklumat.

Image

Biografi watak

Sebelum mencuba jubah anting, Scott Lang membuat hidup dengan mencuri. Beliau jauh dari lelaki bodoh dan bahkan memiliki pengetahuan yang baik dalam bidang elektronik, tetapi kerja beliau tidak membawa keuntungan yang mencukupi untuk menyokong keluarganya. Kerana kezalimannya Lang telah ditangkap untuk jangka masa yang lama, tetapi untuk tingkah laku yang teladannya, dia dibebaskan selepas tiga tahun. Scott diupah oleh jutawan Tony Stark (lebih dikenali sebagai Iron Man). Oleh kerana Lang berpengalaman dalam teknologi, dia diamanahkan dengan memasang sistem keselamatan baru di rumah pasukan superhero "Avengers".

Superhero menjadi

Kehidupan baru sebagai warganegara yang mematuhi undang-undang tidak bertahan lama. Semuanya berubah secara dramatik apabila penyakit serius ditemui di anak perempuan Scott Lang. Satu-satunya orang yang boleh membantunya ialah Dr. Eric Sondheim. Walau bagaimanapun, dia diculik oleh penyelia Darren Cross. Untuk menyelamatkan doktor dan anak perempuannya, Scott masuk ke rumah Henry Pym (asal Ant-Man), dan kemudian menculik saman dan teknologi pengurangan zarahnya. Selepas Scott Lang berjaya menyelamatkan doktor dan anak perempuannya, dia mengaku kepada Pym bahawa dia telah mencuri peralatannya. Pim, sebaliknya, tidak menjadi marah, tetapi, sebaliknya, membenarkan Scott untuk menjaga guaman itu untuk dirinya sendiri, dengan syarat bahawa dia terus melakukan perkara yang baik lagi. Dari saat itu memulakan karir superhero sebagai semut baru.

Kuasa besar

Image

Scott Lang mempunyai keupayaan yang sama seperti Ant-Man sebelumnya. Terima kasih kepada bahan khas yang dicipta oleh Henry Pym, Scott dapat mengurangkan dirinya sendiri, makhluk lain atau objek pada saiz yang kecil, dan kemudian kembali segala-galanya kepada keadaan asalnya. Pemancar khas dibina dalam topi keledar Ant-Man, berkat yang syarikat penerbangannya boleh berkomunikasi secara mental dengan pelbagai serangga. Di samping itu, ia mempunyai mikrofon khas yang membolehkan seorang superhero bercakap dengan suara yang biasa kepada seseorang, walaupun dia berada dalam keadaan yang berkurang. Salah satu manfaat tambahan kostum adalah peningkatan kekuatan. Oleh kerana peluru khas, kebolehan fizikal kapal pengangkutnya meningkat empat kali lipat.

Di samping itu, Scott Lang mempunyai pengalaman dan kepakaran yang luas dalam teknologi, yang telah berulang kali membantunya dalam aktiviti superheronya.

Versi skrin

Image

1. "The Avengers: The Heroes of the Earth". Dalam siri animasi ini, watak ini memulakan dalam episod 5 musim 2. Kisahnya dalam penyesuaian filem ini adalah dalam banyak cara yang serupa dengan kisahnya dari komik: anak perempuan yang sama, penjahat yang sama, dari cengkeramannya yang dia perlu diselamatkan, dan penculikan pakaian dengan berkat lagi untuk kebanggaan dari Henry Pym. Disuarakan oleh watak Crispin Freeman.

2. "Ant-Man". Filem ciri pertama mengenai superhero ini. Mainkan pelakon Scott Lang Paul Rudd. Seperti yang asalnya, watak utama adalah seorang pencuri yang dipaksa melanggar undang-undang untuk memastikan kewujudan yang baik untuk keluarganya. Selepas menjalani masa penjara, bekas pencuri itu sekali lagi terpaksa mengambil yang lama. Scott cuba merompak seorang ahli sains terkenal Hank Pym (yang dalam versi ini jauh lebih tua dari asalnya dari komik), tetapi ternyata, dia tidak lama lagi mengatur pertemuan mereka. Pym mengetahui tentang pencuri bakat Scott dan memutuskan untuk menggunakannya untuk tujuan peribadi. Beliau berkata bekas pelajarnya gila, mengambil julukan Yellow Jacket dan akan menjual teknologi pengurangan kepada pengganas dari organisasi jenayah Hydra. Scott Lang dan Hope, anak perempuan Hank, serta Pym sendiri, kini perlu membuat rancangan untuk meneutralkan musuh berbahaya ini.

Image

3. "Pembalas Pertama: Pembangkang." Gambar ini menceritakan perpecahan pasukan "Avengers". Satu kem diketuai oleh Kapten Amerika, dan yang lain adalah Iron Man. Dalam perjuangan ini, Scott menyertai Kapten dan pasukan perlawanannya.

Artikel menarik

Hedefler - is ... Kavramın tanımı, özellikleri, tespit yöntemleri

Lipetsk bölgesinin başlıca nehirleri: Don, Voronezh, Çam, Stanovaya Ryasa, Matyra. Bölgenin nehirlerinin haritası

Rusya'da yaban mersini nasıl ve nerede yetişir, meyvelerin faydalı özellikleri

Pluto uyduları: bir liste. Pluto'nun uyduları nelerdir?