Zaitsev Gennadi Nikolaevich: elämäkerta, saavutukset ja mielenkiintoiset tosiasiat

Anonim

Zaitsev Gennadi Nikolaevich - kuuluisa kotimainen sotilas. Hänellä on Neuvostoliiton sankarin nimi. Hän oli tunnettu siitä, että hän oli johtanut erikoisryhmää "Alpha". Hän toimi Neuvostoliiton KGB: n seitsemännen osaston apulaispäällikkönä.

Sotilaskunnan elämäkerta

Image

Zaitsev Gennadi Nikolaevich syntyi vuonna 1934. Hän syntyi Permin alueella sijaitsevassa Antybaryn kylässä. Hänen isänsä oli palvelija. Hän työskenteli puuntyöstölaitoksessa Lyaminskissa.

Kun isänmaallinen sota alkoi, hänet kirjoitettiin armeijaan. Tällä hetkellä artikkelimme sankari oli vain 7-vuotias. Fasismia koskevan voiton jälkeen isä selviytyi, mutta hänen elämänsä muuttui äkillisesti, eikä hän koskaan palannut perheensä luo. Gennady nousi vain hänen äitinsä. Hänellä oli vielä kolme veljeä ja sisaria.

Vuonna 1948 Zaitsev Gennady Nikolaevich valmistui seitsemästä luokasta Lyaminskissa, jossa perhe muutti sodan jälkeen isän jälkeen. Hän suunnittelee pääsevänsä Kamsky River Shipping Companyn tekniseen kouluun, liittää hänen ylimääräisen kohtalonsa yksinomaan Permin alueeseen. Mutta elämä oli erilainen.

Hänen äitinsä sairastui vakavasti, joten hänen täytyi lähteä tekemään rahaa heti. Hän sai työpaikan sähköasentajana. Aiemmin hänen isänsä työskenteli myös siellä. Pian hän alkoi osoittaa itsensä kirkkaasti, ei vain työssä, vaan myös julkisessa elämässä. Hänestä tuli ammattiyhdistyskomitean jäsen, sitten hänet valittiin Komsomolin organisaation sihteeriksi.

Armeijan palvelu

Image

Vuonna 1953 Zaitsev Gennady Nikolayevich kutsui Neuvostoliiton asevoimien joukkoon. Kolmen vuoden ajan hän palveli erillisessä erikoisrykmentissä Moskovan Kremlin komentajan johdolla. Hän on eliitin sotilasyksiköissä, saa pätevää koulutusta.

Lopettaa palvelun jo erillisessä upseeripataljoonassa. Siellä hän tulee tavallisena ampujana, saa joukkueen johtajan viran. Palvelussuhteen päättymisen jälkeen hän kieltäytyy siirtämästä varaukseen päättäessään liittää kohtalonsa sotilaspalvelukseen.

Työskentele KGB: ssä

Image

Zaitsev oli työskennellyt valtion turvallisuuskomiteassa yhdeksännen KGB: n päämajan ja Moskovan Kremlin komennon toimiston yhdistymisen seurauksena. Jälkimmäinen osallistui suoraan Neuvostoliiton korkeimpien virkamiesten suojeluun. Niinpä artikkelimme sankari nimitettiin valtion turvallisuuskomitean erityisosastolle, joka kuului Neuvostoliiton ministerineuvostoon.

Samalla hän jatkoi koulutuksensa parantamista. Vuonna 1966 hän valmistui KGB: n korkeakoulun kirjeenvaihtokouluun, jossa on yksi tämän rakenteen perustajista - Felix Dzerzhinsky. Julkaisussa saa erikoisavustajan.

Vuonna 1968 hänen uransa uusi vaihe. Hänet nimitetään ryhmän johtajaksi operaation "Tonava" aikana.

Operaatio Tonava

Image

Tämän koodinimen mukaan Neuvostoliiton joukkojen tulo Tšekkoslovakiaan vuonna 1968 oli salattu. Se johti kaikkien Prahan kevään uudistusten romahtamiseen. Neuvostoliiton joukkojen yhteinen ryhmä käski armeijan kenraali Ivan Pavlovsky.

Tällä toiminnalla oli hyvin erityinen poliittinen tavoite - vallanmuutos Tšekkoslovakiassa. Neuvostoliitto tarvitsi johtajan, joka olisi uskollinen Neuvostoliitolle. Operaatiossa "Tonava" joukot saivat tehtäväksi takavarikoida ja pitää strategisesti tärkeitä kohteita Tšekin pääkaupungissa. KGB: n upseerien piti pidättää tärkeimmät paikalliset uudistajat.

Sen jälkeen oli tarkoitus järjestää Tšekkoslovakian kommunistisen puolueen kiireellinen täysistunto sekä kansalliskokouksen istunto. Heidän oli muutettava virallisesti maan johtajuutta. Poliittisen instituutin jäsen Kirill Mazurov vastasi operaation poliittisesta osasta.

Kansainvälinen yhteisö reagoi kielteisesti Neuvostoliiton itsemääräämisoikeuteen suvereenin valtion alueelle. Itse Neuvostoliitossa älykäs protestoi johtajuuden tällaisia ​​toimia vastaan.

Alfa-ryhmän perustaminen

Image

Terrorisminvastainen ryhmä "A" luotiin vuonna 1974 nykyisen KGB: n puheenjohtajan Juri Andropovin henkilökohtaisella järjestyksellä. Mielenkiintoista on, että virallisissa asiakirjoissa tätä jakoa kutsutaan edelleen yksinkertaisesti "A." Toimittajat keksivät nimityksen "Alpha", kun se oli tottunut.

Marraskuussa 1977 Zaitsev Gennady Nikolaevich - ryhmän "Alpha" komentaja. Yksi hänen ensimmäisistä tehtävistään oli Nabatin terrorisminvastaisen suunnitelman kehittäminen.

Tässä asennossa artikkelimme sankari johti useita tärkeitä erityistoimia. Esimerkiksi panttivankien vapauttamisesta ja vaarallisten rikollisten ja terroristien poistamisesta. Esimerkiksi hänen käskynsä alainen Alfa-ryhmä poisti amerikkalaisen suurlähetystön Moskovassa uhkat, Neuvostoliiton kaupungeissa, joissa 1980-luvulla mellakoita syntyi säännöllisesti. Tämä on Sarapul, joka sijaitsee Udmurtin SSR: ssä, Tbilisi, Ufa, Mineralnye Vody.

Liikematkat ulkomaille

Image

Zaitsev Gennady Nikolaevich palveli Alpha -yhtiössä vuosia. Vuonna 1978 hänet lähetettiin Kuubaan, jossa hän johti joukkoa Mustameren merivoimien taistelevia uimareita. Heidän tehtävänsä olivat Neuvostoliiton sukellusveneiden turvallisuuden varmistaminen. Suoraan tuolloin se oli "Leonid Sobinov" ja "Georgia". He sijoittivat opiskelijoiden ja nuorten yhdentoista maailmanfestivaalin edustajille.

Vuonna 1979 Zaitsev, Gennadi Nikolajevitš, ryhmän "Alpha" komentaja, "Wikipedia" kertoo siitä, saapui Yhdysvaltoihin. Hän johti operaatiota New Yorkin lentoasemalla vaihtamaan kaksi Neuvostoliiton tiedustelupalvelun edustajaa Rudolf Chernyaevia ja Vladimir Engeria viiden Neuvostoliiton toisinajattelijan puolesta, jotka tuotiin Moskovasta tähän tarkoitukseen.

80-luvun puolivälissä tapahtui suuntaa-antava menestyksekäs operaatio hänen johdollaan. Zaitsev, Gennady Nikolaevich, voidaan pitää saavutuksena paljastamalla 12 Yhdysvaltain vakoojia, jotka työskentelivät Neuvostoliitossa CIA: n puolesta. Lisäksi he olivat kaikki Neuvostoliiton kansalaisia.

Neuvostoliiton sankarin otsikko

Image

Merit johtajuus todettiin vuonna 1986. Neuvostoliiton sankari Gennadi Nikolajevitš Zaitsev palkittiin loistavasti valtion turvallisuuden varmistamisesta, joka toimi Neuvostoliiton etujen mukaisesti. Lisäksi rohkeutta ja rohkeutta, jonka hän osoitti erityisen vaarallisten rikollisten neutraloinnin ja sieppauksen aikana.

Hänelle myönnettiin myös Gold Star -mitali ja Leninin järjestys.

Osallistuminen rakenneuudistukseen

On syytä huomata, että koko Alpha-divisioonalla oli tärkeä rooli rakenneuudistuksessa. Zaitsev saa tällä hetkellä Neuvostoliiton KGB: n seitsemännen osaston apulaisjohtajan viran.

Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen hän johti Venäjän federaation turvallisuusministeriön operatiivista etsintäosastoa.

Vuonna 1990 erityisyksikön "Alpha" johtaja Zaitsev osallistuu Azerbaidžanin SSR: n poliittisen kriisin poistamiseen. Hän johtaa erillistä irtautumista, joka sisältää Alpha-taistelijoiden lisäksi myös Vityazin ja Vympelin edustajien edustajia. Kaksi kuukautta (tammikuussa ja helmikuussa 1990) he suorittavat rauhanturvaoperaation Bakuun, yrittäen rauhoittaa yhteiskunnan nationalistisia segmenttejä.

Lokakuussa 1993 Alpha ja Zaitsev olivat jo Moskovassa. He ovat etulinjassa Venäjän korkeimman neuvoston hajottamisen aikana, joka tosiasiassa toimi parlamenttina, ja joukkoja, jotka vannoivat uskollisuutta Jeltsinille. Tällä hetkellä "Alpha" -komentajat osoittavat hillintää ja kieltäytyvät osallistumasta piiritysten myrskyihin.

Pian tämän jälkeen divisioonan johtajuus muuttuu dramaattisesti. Vuonna 1995 kenraalimajuri Gennadi Zaitsev eroaa. Siviilielämässä hän harjoittaa turvatoimintaa. Hän perusti ja johti omaa turvallisuusyhtiötä nimeltä Alfa-95.

Sosiaalinen toiminta

90-luvun lopulla artikkelimme sankarit alkavat aktiivisesti osallistua yhteisöpalveluihin. Hänet kutsutaan eri neuvostoihin ja neuvoa-antaviin elimiin. Hän on esimerkiksi Venäjän FSB: n alaisuudessa toimivan neuvoa-antavan neuvoston jäsen. Onko jäsen koordinointineuvostossa Zaitsev Gennady Nikolaevich. Siviili-ilmailuministeri kuuntelee hänen mielipiteitään.

Vuonna 1999 hänet valittiin terrorisminvastaisen yksikön "Alpha" veteraanien liiton johtoon. Zaitsevillä on varatoimitusjohtaja. Samana vuonna kävi ilmi myös ammattiliittojen All-Russian -järjestön keskuskomiteassa, johon kuuluu valtiosta riippumattomien turvallisuusjärjestöjen työntekijöitä. Näitä ovat yritykset, jotka perustavat Zaitsevin ja muut Neuvostoliiton erityisjoukkojen johtajat, jotka jäivät eläkkeelle 1990-luvulla. Nämä ovat yksityisiä turvallisuusyhtiöitä, etsintätoimistoja, erityisiä VIP-escort-palveluja.

Zaitsev työskentelee asiantuntijaneuvostossa, joka neuvoo valtion duuman varajäseniä. Ensinnäkin turvallisuuskomitea. Viime vuosina hän on saanut symbolisen otsikon kunniajäsenestä alueellisesta julkisesta organisaatiosta, joka edustaa Permin veljeyttä - maata, jossa hän syntyi.

Vuonna 2006 hän sai tarjouksen liittyä liittovaltion julkiseen jaostoon. Vuonna 2007 aloitetaan poliittinen ura. Valtion duuman vaaleissa Zaitsev toimii yhdestä parlamentin puolueesta, reilusta Venäjältä. Yritetään voittaa alueellisessa ryhmässä Leningradin alueella. Aluksi hän kampanjoi aktiivisesti, mutta häviää sitten kiinnostuksensa tapahtumaan. Tämän seurauksena vapaaehtoisesti poistu luettelosta.

Samaan aikaan se pysyy puolueen ”reilun Venäjän” julkisen neuvoston kokoonpanossa, joka pitää korruption torjuntaa tärkeimpänä tehtävänä. Hänen ajatuksensa, näkemyksensä ja ajatuksensa elämästä löytyy kirjasta "Alpha - minun kohtaloni." Se on monin tavoin elämäkerrallinen.

Hero-palkinnot

Neuvostoliiton sankarin nimen lisäksi Gennadi Zaitsevilla on edelleen monia tärkeitä palkintoja.

Tämä on Leninin järjestys, Punaisen bannerin järjestys ja Punaisen Bannerin työjärjestys. Artikkelimme päähenkilö on Red Starin kahden tilauksen omistaja. Hänellä on valtion turvallisuuden kunniajäsenen nimi. Eri kotimaisten ja kansainvälisten palkintojen voittaja.

Mielenkiintoisia artikkeleita

Verkhovodka - this ... Definition, features and interesting facts

The main minerals of the Voronezh region and their deposits

What is the Gulf in terms of scientists and ordinary travelers?

Who is the mother-in-law for everyone?