Данила Дунаев: биография, семейство

Anonim

Може да се каже без преувеличение за него, че той е истински творчески човек. Този човек абсолютно не е напразно избрал професията на актьора за себе си, тъй като филмите с участието му лудо харесват домашната публика. Данила Дунаев е известен не само с филмовите си роли. Успешно преподава актьорско майсторство на участниците в популярния проект “Точно”, който излиза на Първия канал, а също и доста талантлив композира музика. Забележителен е фактът, че в младежките си години Данила Дунаев не е планирал да се представя професионално на сцената пред широка публика, а мечтае за спортуване. Въпреки това, тази област на дейност се оказа "зад борда", и младият мъж реши да учи като социален психолог. Но съдбата му беше подготвила още една „мисия“.

Години на детството

Руският актьор Данила Дунаев е родом от Москва. Той е роден на 15 юли 1981 г. Момчето, ставайки малко по-възрастно, се гордееше, че е Данила Дунаев. Семейството му е известно с баща си, който в един момент печели почетното звание световен шампион по фехтовка.

Image

Майката на бъдещата филмова и телевизионна звезда работи като икономист. От детството баща му започва да внушава на сина си любов към фехтовката, но Данила не успява много в този урок, но интересът му към "великото изкуство" се събужда сам по себе си. Момчето написа сценариите и се радваше да прави представления, разбира се, у дома. Виждайки такова творческо начало в сина, родителите решили да развият способностите на потомството в тази посока: дадоха на Данило група за бални танци и го записаха в музикално училище (клас акордеон). Въпреки това, синът му намери друго хоби - спорт. Любил е плуването, бойните изкуства и след известно време започва да проявява интерес към професионалния баскетбол. В гимназията обаче е необходимо да се определи възможно най-точно избора на бъдеща специалност. Младият мъж разбра колко нестабилна може да бъде кариерата на един спортист, затова, след като се консултира с родителите си, той решава да влезе в Московския авиационен институт, чиито завършили имат добри шансове да намерят добре платена работа.

MAI

След като се превърна в студент в престижен университет, Данила Дунаев много бързо осъзна, че лекциите и семинарите му го раждат.

Image

Но институтът KVN го привлече като магнит. Имайки първоначален опит в импровизацията и с известна артистичност, младежът след известно време органично се присъедини към редиците на най-необикновените "весели и находчиви". Постепенно посещаването на класовете и полагането на изпитите бяха отнесени на заден план. На последните курсове Данила Дунаев, чиято снимка днес често мига в лъскави списания, най-накрая решава да влезе в театъра.

"Пайк"

Младият мъж успешно е издържал изпитите в Шукинското театрално училище, след което впоследствие е взел курса на известния актьор Й. Шликов.

Разбирайки основите на актьорството, Данила, като много студенти от театралния университет, остави автобиографията си в студиото „Мосфилм“ и внезапно късмет се усмихва! И след известно време тя наистина му се усмихна.

Image

На Дунаев бе предложено да премине подбора на актьорите в популярния филм на историческия жанр „Тайните на дворцовите революции”, който беше заснет от известната Светлана Дружинина.

Дебют на снимачната площадка

Данила успешно премина кастинга: получил е една от най-колоритните роли - образът на сенатор Петър Сумароков. Неговият партньор на сцената е известният певец Алсу. Скоро начинаещите кукери са забелязани от други режисьори. През 2007 г. режисьорът Олег Фомин го претендира за ролята на Кройс във филма Млад вълк, а след това се появява като Филип Саровски в престъпната драма Монтекристо.

Работа в театъра

Дипломираните творби на младия актьор са образите на Дон Мартин в комедията „Зелените панталони на Дон Гил” и Иван Василиевич в комедийна продукция „Театрален романс”.

Image

Получавайки желаната диплома, младият актьор отива на работа в театър Маяковски. На сцената на този храм Мелпомена той получава роли в спектакли за деца. В края на 2000-те Дунаев променя посоката в кариерата си, като прекарва повече време в киното.

Работа в киното

През 2009 г. Данило е поканен да участва в приключенския жанр на филма “Завръщането на мускетарите”. Високият растеж, действащият чар, способността да се използва меч прави Дунаев идеален кандидат за ролята на Раул (син на Атон). Работата в този филм неочаквано разкри друг аспект от таланта на Данила. Заедно с актьора Антон Макарски той създава композиция, която е в основата на сюжета на филма. Това музикално творение е получило не-тривиалното име „Мускетари“.

След безспорния успех на касетата за мускетарите актьорът участва в създаването на комедията "Най-добрият ден - 2", която е заснет от Олег Фомин. Даниел блестящо пародира режисьора Никита Михалков. Тогава той е потвърден за ролята на скитския цар в сериалния филм “Златото на скитите” (реж. Владимир Нахабцев младши, Сергей Лялин, 2009).

Image

Тогава Светлана Дружинина отново покани актьора да участва в продължаването на „Дворецките преврати”. Заснемането на филма „Две рицари или лов за принцеса” (ролята на Сумароков) отново се оказва успешно за Данила.

През 2012 г. участва в филмите на популярния телевизионен сериал “Новини”, където играе журналист Глеб Чернов. В този проект Дунаев се появява в нов образ. Неговият главен герой, който е успешен в професията си, попада в кома, след като изясни връзката с шефа си.

Сериалът очакваше истински успех, след пускането му на екраните режисьорите започнаха да предлагат на Дунаев основните роли. В частност, става дума за филмите "Развод" (Роман Герасимов), "Майски дъжд" (Марк), "Ледници" (Марат Сафаров).

През 2013 г. Данила участва в телевизионния сериал „Мама-детектив“, в който Михаил Вайнберг го одобри за ролята на актьора Солнцев. След това се състоя работата в поредицата „Професия - акушер-гинеколог”, където Дунаев се появява в образа на впечатляващ експерт в областта на изкуственото осеменяване.

музика

След триумфа на песента, композирана за филма “Завръщането на мускетарите”, Данила продължи развитието си в музикалното творчество.

Image

Започва да пише песни, някои от които звучат в сериала "Новини". Актьорът създава групата “Danila Dunaev Band” и дори прави няколко клипа върху неговите композиции.

Участие в други проекти

Освен че снима филм, Данила се занимава с преподаване. По-специално, той преподава основите на актьорските умения на децата, които се занимават с театър “Домисолка”, а също така помага да се превъплъти в образите на поп-звездите на проекта “Точ-към-точно”.

Личен живот

За живота си извън завършилия професия "Пайк" предпочита да не се разпространява. Известно е, че за първи път той се свързва с брак, дори когато е студент. Семейната идилия приключи през 2007 година. И досега Данила Дунаев и съпругата му, която вече е бивша, поддържат приятелски отношения. Вторият избран актьор, чието име е Елена, е фотограф по професия. Той я обича лудо и никога не се уморява да подчертава, че между тях има много общи неща. Може да се каже без преувеличение, че Данила Дунаев и съпругата му, чиито снимки рядко виждате в пресата, са истинска щастлива двойка. През 2012 г. Елена ражда дъщеря на актьора Елизабет. Има ли деца на Данила Дунаев? Да, в първия брак имаше синове Федор и Инокентий.

Днес актьорът е пълен с творчески идеи и повече от всякога се нуждае от професия.

Интересни статии

コーヒーの長所:感動的なフレーズ

クラスノヤルスク市のすべての地域:名前のリスト

ロシアで最も貧しい街は何ですか? ロシアで最も貧しい都市のトップ

Simonenko Peter Nikolaevich:略歴と写真。 ウクライナ共産党中央委員会(KPU)の初代書記長